Deilig rå sjokolade
Jeg elsker sjokolade, og benytter enhver anledning til å unne meg en bit. Hjemmelaget, rå sjokolade er deilige munnfuller proppet med næring og naturlig søtning.
Prøv selv, det er lett å bli hekta.
Sjokoladebars
- 1,5 dl rå kakao
- 1 ss Lechitin
- 1ss Rice Brand
- 1 ss Yaconpulver
- 1-2 ss kokosblomstsukker
- Ca 1,7 dl kokosolje, smeltes over vannbad
- 2 ss yaconsirup
Bland først det tørre godt, ha deretter i kokosolje og yaconsirup. Rør til jevn blanding.
Tilsett det du ønsker av smak, jeg har puffet brun ris (blir knasende godt), gojibær, rosiner, hempfrø. Du kan også bruke hakkede nøtter.
Ha blandingen i en form med matpapir, jeg bruker en rund paiform. Sett i fryseren ca 20 minutter.
kokoskuler
- 8-9 store dadler (fjern steinen, og bløtlegg gjerne først)
- 2-3 ss rå kakao
- 1 ts Lechitin
- 1 ts Rice Brand
- 1 ss kokosblomstsukker
- 1 ss kanel
- Saften fra en halv til hel appelsin. Se an mengden.
- 2-3 ss kokosolje, smeltet over vannbad
Rør alt sammen, bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin. Form kuler, og rull i kokos eller kakao. Fyll eventuelt med rørte bringebær, det gir en syrlig og god smak.
hjemmelaget sjokopålegg
- 1 dl kokosolje (ikke smeltet)
- 2 ss Yaconsirup eller annen naturlig søtning
- 0,5 dl rå kakaopulver og litt salt
- 1 ss Yaconpulver (om du har)
- 1-2 ts kokospalmesukker
- 1 ts Rice Brand (om du har)
Rør godt sammen og sett i kjøleskap. Må tines litt før bruk, da sjokoladen stivner når den blir kald.